WW II: De Waarheid Achter de Nederlandse en Belgische Neutraliteit.

Sinds enige tijd is er op het YouTubekanaal een videoclip te zien waarin Duitse veteranen van de Tweede Wereldoorlog het Panzermuseum in Munchen bezoeken; samen met andere bezoekers worden zij rondgeleid door Mr. Thiel, de gids van dit museum die vol trots over de prestaties van de Kruppfabrieken betreffende de productie van oorlogsmaterieel tijdens de Tweede Wereldoorlog vertelt. Zo laat hij zich de zin “Krupstahl, Deutsche wirt-arbeit!” (Krupp-staal, Duitse kwaliteit) ontvallen. Enkele veteranen vertellen o.a. over, dat zij tegen het Stalinistische Bolsjewisme streden om te verhinderen dat het zich over Duitsland en de rest van Europa zou verspreiden. ook vertellen zij dat Sovjet-rusland de Conventie van Geneve nooit ondertekend had “…und das hatte ihr auch gezeigt” (en dat heeft het ook getoond, ofwel heeft het ook bewezen door de vele massamoorden die de Rode Sovjet-legers hadden gepleegd.) Het Duitse leger echter, zo vervolgen zij, was het echter streng verboden, zulke misdaden te plegen; volgens de veteranen werden die  Even daarna raken zij in gesprek met een Puttense jongdame die hen o.a. vertelt over de Duitse razzia in Putten op 1 en 2 oktober 1944. Het meisje begint met te vertellen dat er tussen de Duitse Wehrmacht en de Nederlandse bevolking ook het een en ander voorgevallen was; tijdens de razzia werden meer dan zeshonderd Puttenaren naar Duitsland gedeporteerd, waarvan er slechts 49 van terugkeerden; haar achter-ooms o.a. zijn uiteindelijk omgekomen. Een der veteranen zegt niet te kunnen geloven dat de Wehrmacht hier verantwoordelijk voor was, totdat het meisje vertelt dat de reden voor de razzia Nederlandse partizanen waren die een Duitse wagen in een hinderlaag hadden gelokt. Daarop maken de veteranen duidelijk dat de “heftige reactie” van het Duitse leger te begrijpen is. https://www.youtube.com/watch?v=LQdDnbXXn20 (“World War II justified by former German soldiers.”)

 

De Neutraliteit van Nederland. 

 

Waarom hebben we nu onder de talloze films en videoclips over WW II op het YouTubekanaal nu juist deze korte clip gekozen? Welnu, het Puttense meisje merkt nl. ook op dat de “ergste misdaad de invasie van Nederland” door het Duitse leger was; “Wij zijn die niet begonnen”, aldus het meisje, waarop de veteranen hier geen antwoord op hebben dan o.a. de oorlog haar eigen wetten heeft. Nederland was immers neutraal zoals het dat ook was gedurende de Eerste Wereldoorlog maar haar neutraliteit werd in tegenstelling tijdens het eerste wereldconflict van 1914-1918, op 10 mei 1940 geschonden. En zo is dit ook nu nog altijd in de vele naslagwerken en geschiedenisboeken over WW II te lezen. Maar…..wáren we wel zo neutraal zoals het in deze werken beschreven is? Nadat we op zoek gegaan waren naar gegevens over de Nederlandse neutraliteit, vonden we iets wat een heel ander licht werpt op dit stuk geschiedenis. Het was nl. de New York Times, een van de vele publicaties die in die tijd felle anti-Duitse artikelen publiceerden, ook een artikel had, waar Joachim von Ribbentrop, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken in die tijd, zijn mening gaf over waaróm Duitsland Nederland (en België) binnengevallen was! En dit artikel wat op 10 en 11 mei 1940 gepubliceerd werd, was een van die zeer magere uitzonderingen waarmee de krant liet blijken dat ook wat WW II betreft, er twee verschillende visies zijn. Von Ribbentrop vertelde nl. dat Duitsland over bewijzen beschikte waaruit bleek dat Groot-Brittanje en Frankrijk van plan waren, een aanval via Nederland en België op het Duitse Ruhrdistrict te lanceren. Tevens werkten Nederland en België (een deel van de “Lage Landen”), onder pressie van Groot-Brittanje en Frankrijk (die eerder Duitsland de oorlog hadden verklaard), mee aan een poging een revolutie in Duitsland te ontketenen met het doel Adolf Hitler en zijn regering ten val te brengen. Om die reden, zo maakte Von Ribbentrop duidelijk, zag Duitsland zich gedwongen, corresponderende maatregelen te nemen, de Duitse inval in de twee landen.

0510-airfieldsh

Het verslag van de verklaring van Von Ribbentrop over waaróm Duitsland de “Lage Landen” (Nederland en België) binnengevallen was.

 

De Nederlandse en Belgische Neutraliteit: Een Staaltje van het Zuiverste Bedrog. 

 

Met het doel voor ogen om een revolutie in Duitsland te onketenen om Hitler weg te krijgen, had de Britse inlichtingendienst met medeweten en de volste steun van de Belgische en Nederlandse overheid, een geheime dienst op hun grondgebied opgezet. Nadat de val van het Hitler-regime een feit zou zijn, zou er een regering in Duitsland worden aangesteld waarmee de Duitse eenheid teniet zou worden gedaan. Dit werd echter voorkomen doordat Duitsland beide landen binnenviel voordat het plan wat Groot-Brittanje, Frankrijk, Nederland en België voor ogen hadden, kon worden uitgevoerd. En zo wordt het dan duidelijk dat de zgn. neutraliteit van Nederland en België eigenlijk een staaltje van het zuiverste bedrog was. En zo wordt tevens duidelijk dat de problemen waarmee de Nederlandse en Belgische bevolking de komende oorlogsjaren daarna te maken zou krijgen, op rekening van hun toenmalige overheden geschreven kan worden! Het is eigenlijk niet ondenkbaar dat als de onverkwikkelijke rol van de Nederlandse en Belgische overheid vlak na de oorlog bekend zou zijn geworden, de verantwoordelijken hun straf zeer waarschijnlijk niet zouden hebben ontlopen! Zij wisten hun straf echter te ontlopen en de enigen die later werden gearresteerd en voor het gerecht zouden worden gedaagd, waren de NSBers en zij die tijdens de oorlog met de Duitsers hadden geheuld. http://www.tomatobubble.com/ribbentrop.html

 

De Geschiedenis Herzien. 

 

Van al wat we hier hebben beschreven, weten de Duitse veteranen waar we het eerder over hadden, niets af; ook zij zijn nog van mening dat Duitsland de Nederlandse neutraliteit geschonden had, al zeggen zij dit dan niet als zodanig. Een van hen vertelde dat de oorlog “haar eigen wetten kent” als reactie op wat de Puttense jongdame over de schending van de Nederlandse neutraliteit vertelde. En dat een van hen vertelde dat Sovjet-Rusland wat de Conventie van Geneve niet ondertekend had, dit “ook had getoond” (door de vele massaslachtingen die de Rode Legers aangericht hadden) terwijl Duitsland wat de Conventie wél ondertekend had, zich hier aan hield, blijkt ook nog eens waar te zijn; de Duitse historicus, Joachim Hoffmann, heeft in het begin van de huidige eeuw een boek gepubliceerd, getiteld, Stalin’s War of Extermination 1941-1945 Planning, Realization and Documentation (Theses & Dissertations Press, 2001). In dit boek beschrijft Hoffmann de voorbereidingen van Rusland voor een verassingsaanval op Duitsland die door Hitler met zijn preventieve aanval, Operatie Barbarossa, op 22 juni werd verijdeld, de talloze gruwelen die de Rode Legers pleegden tegen de Duitse krijgsgevangenen die in haar handen vielen na de Duitse inval in Rusland, en later tegen de Duitse burgerbevolking nadat die eenmaal voet op Duitse bodem hadden gezet. Hoffmann schrijft verder dat hoewel het Rode Leger zich schuldig had gemaakt aan talloze gruwelen, het Duitse Oppercommando het de Duitse legers verboden had, gelijkwaardige misdaden te plegen. Ondanks dit bevel vonden er hier en daar toch enkele excessen plaats. Nadat dit boek bekend geworden was, is het fel en heftig bekritiseerd en heeft men getracht het te verbieden. Maar ondanks al deze felle en heftige (bijna fanatieke) weerstand, werd het boek toch toegestaan maar niet eerder nadat het aan een streng en nauwkeurig onderzoek door de Duitse censuur onderworpen was! Het was nl. eerst in het Duits geschreven en later in het Engels vertaald. Daarom staan er in de linker benedenhoek op de voorkant van dit boek ook de woorden, Approved by German Public Censors.” (Goedgekeurd door de Duitse Openbare Censuur.) Samen met de waarheid over de vermeende Nederlands en Belgische neutraliteit, komt dit deel van de geschiedens van WW II in een heel ander daglicht te staan. En zo is dan een stuk geschiedenis van WW II herzien ofwel met de feiten in overeenstemming gebracht!

Stalins-War-of-Extermination

Het boek van Joachim Hoffmann wat voordat het uiteindelijk mocht worden gepubliceerd, heftig aangevallen, gekleineerd en bekritiseerd werd.

 

 

Ton Nuiten – Zondag 17 Juli 2016.

 

 

 

 

 

 

Over Ton Nuiten

Lees veel, zoek bepaalde dingen betreffende de geschiedenis uit. Het is voornamelijk de alternatieve geschiedenis waar ik geïnteresseerd in ben; het is een geschiedenis waarvan of nooit iets door de gevestigde ("manistream") media melding is gemaakt of waarvan er slechts "stukjes waarheid" van zijn vermeld. Hierbij werd nooit het "grotere, samenhangende beeld" van een bepaalde gebeurtenis weergegeven. Verder houdt ik mij bezig met schrijven, gitaarspel, tekenen en zoals gezegd, veel lezen!
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.